DR Holland Official dealer DR Racing Kart

official dealer Dr Racing Kart

Raceverslagen terug lezen

Verschillende rijders schrijven regelmatig een Blog of Race verslagen, op deze pagina kunt u deze terug lezen.
Wij wensen u veel lees plezier.

NK Karten 2015 circuit de Landsard

Verslag Eerste NK 2-takt by Chrono Karting te Eindhoven

Geschreven door Michael Pen

Vrijdag 13 maart was het weer tijd om eens te gaan karten. Het eerste Nederlands Kampioenschap 2-takt karten van 2015 stond weer voor de deur. De wedstrijd vond plaats op Circuit de Landsard, waar ik de week daarvoor ook al een wedstrijd heb gereden.

Op vrijdag kwamen we aan op Circuit de Landsard. Het was er een stuk kouder dan tijdens de wintercup helaas. We hebben lekker onze rondjes kunnen rijden, totdat een van onze motoren kapot ging. Hij was op dat moment niet meer te maken, dus hebben we er maar een andere motor opgezet.

Op zaterdag konden we vier sessies trainen. Ook toen heb ik gewoon lekker mijn rondjes kunnen rijden, en in de laatste sessie hadden we de kart goed voor elkaar en had ik hoop voor de kwalificatie, die was namelijk op zaterdag avond.

Op zaterdag avond gingen we dus met goede hoop de kwalificatie in. Tijdens de kwalificatie heb ik nog heel kort derde gelegen. Maar al snel zakte ik terug rond een twintigste plaats. Later in de kwalificatie heb ik mijn tijd nog kunnen verbeteren en zette ik een zestiende tijd neer. Helaas viel in de kwalificatie mijn ketting eraf, waardoor ik niet alle tijd had kunnen benutten om een snelle tijd neer te kunnen zetten. Maar wat waren de verschillen tussen de tijden klein zeg. En dat terwijl er 33 man op een baan van een kilometer reden.

Op zondag was de baan nat, maar hij droogde al heel snel op. Alleen tijdens race één was het nog steeds te nat voor de slicks en dus gingen de regenbanden erop. Tijdens de start reed ik van plaats zestien naar acht, maar in de derde bocht spinde ik waardoor ik weer bijna helemaal achteraan lag. Ik heb nog een aantal plekken kunnen goedmaken en ben uiteindelijk toch nog zestiende geworden.

In de tweede race had ik weer een superstart. Na de start lag ik gelijk al in de top tien. Na wat gevochten te hebben en wat plekken te hebben gewonnen en verloren ben ik uiteindelijk op een mooie zevende plaats geëindigd.

Voor de derde race was het alweer begonnen te regenen. En toen stonden we voor de keuze of we voor slicks of regenbanden gingen kiezen. Als we keken naar de klasse die voor ons reed, waren de meesten ervan overtuigd dat regenbanden beter waren. In de voorhoede ging het grootste gedeelte op regenbanden, en in de achterhoede gingen de meeste op slicks rijden. Na de start heb ik heel even op een prachtige derde plek gelegen, maar helaas droogde de baan op en werden de slicks beter. Uiteindelijk ben ik door de verkeerde bandenkeuze teruggevallen naar de zeventiende plaats. Man wat baalde ik van die verkeerde keuze.

Weer een weekend met een hoop leermomenten die we zeker gaan meenemen in de volgende wedstrijden.

Ik wil graag het Redeker Kartteam onder Pierre Redeker bedanken voor de steun die ze hebben gegeven. Ik wil ook mijn monteur Berry de Jong bedanken voor het sleutelen afgelopen weekend. Voortaan zal ik wel naar jou luisteren als het om weersvoorspellingen gaat. En mijn sponsoren: De Vishal Den HelderVeldman Linnenverhuur en Grand Café de Foyer in Callantsoog.

25 en 26 april is het tweede NK op Circuit  Park Berghem. Ik ga ervoor.

Race verslag NK 2-takt Karting 14-03-2015
Geschreven door Carlo Hoevenaars

De kop is eraf! Het eerste race weekend van het NK 2015 zit erop. Regen en zon, we hebben het allemaal gehad. Moeilijke omstandigheden om te rijden, voor sommige werd het een inhaal race waar door verschillende rijders een mooie comeback werd gemaakt. Jort maakte 10 plekken goed, Senna maakte 10 plekken goed en Michael maakte ook sprongen. Helaas was het net niet genoeg om in de top 5 te komen. Beau reed erg sterk in de Minimax. 4e overal, knappe prestatie! In de micromax was het Dani die bij 3 races beslag wist te leggen op de 2e plek, een zeer mooie prestatie! Nog even analyseren en dan snel de blik vooruit.....op naar Berghem in een nieuwe tent, go team Redeker!

Verslag Tweede NK 2-takt by Chrono Karting te Berghem

Geschreven door Jort Coone

Op vrijdag ben ik na de koningsdag op school samen met mijn moeder naar Berghem gereden. Mijn vader was daar al met de camper. De Redeker tent was ook al opgebouwd dus konden we gelijk gaan trainen voor dit weekend.

Aan het einde van de dag sliepen we niet in een hotel maar in de camper.

De volgende dag zaterdag moest mijn vaste monteur Papa helaas ergens heen en werd ik geholpen door Roy mijn 4 takt monteur. De eerste training was met nieuwe regenbanden, de tweede en derde training op slicks maar ik reed niet zo goed tijdens de trainingen ik deed de natte lijnen ipv de droge en andersom.

Aan het einde van de dag was de kwalificatie op regenbanden die deed ik niet echt goed. Ik reed de natte lijnen niet 100%. Ik had de 11 e tijd tijdens de kwalificatie. Dani had de 4 e, Senna de 8 e, Dave de 14 e en  Bira de 20 e tijd.

Op zondag hadden we eerst vrije training op een natte baan en daarna drie races. Gelukkig werd de baan tijdens de training weer droog gereden en konden we de drie races rijden op slicks.

De eerste race vertrok ik van plek 11 en had ik een zeer goede start ik kon in de eerste bochten gelijk wat mensen voor mij voorbij, deze race werd ik zesde. Senna kwam helaas in het begin naast de baan te staan en kwam binnen op de 24 e plaats. Dani kwam binnen op plek twee maar kreeg een paar strafseconden en eindigde op plaats 3. Dave en Bira kwamen als 8 e en 20 e over de finish.

De tweede race zat ik in een groepje met rijders die allemaal even hard gingen (treintje) en probeerde ik op het laatste moment nog om er voorbij te gaan wat niet goed lukte ik kwam als 10 e over de finish gevolgd door Dave op plek 11. Dani kwam binnen op plek 4. Senna reed van startplek 24 naar een 18 plek. Bira kwam als 23 e over de finish.

De laatste race van de dag had een verrassend einde. Ik kwam als 8 e over de finish maar de nummer 1 en 2 werden na afloop van de wedstrijd gediskwalificeerd zodat we allemaal wat plekken omhoog schoven in het klassement. Uitslag 3 e race: Dave 3 e, Jort 6 e, Dani 11 e, Senna 12 e en Bira helaas laatste omdat zijn transponder het niet meer deed en ze dus zijn tijden niet konden zien.

Overall had ik de 5 e plaats en kreeg ik een mooie trofee !

Einduitslag team Redeker Micromax:  Dani 4 e, Jort 5 e, Dave 6 e, Senna 17 e en Bira 29 e